Coffee Pixels gamina valgomus kavos užkandukus!

Coffee Pixels gamina valgomus kavos užkandukus!

Ar žinojote, jog kadaise kava buvo valgoma kaip vaisius?

Taip, juk kavamedis – tai vaisius. Jo uogos – “vyšnios” (angl. coffee cherry) savyje dažniausiai turi dvi sėklas (taip vadinamas kavos pupeles, kurios savo forma primena pupelę). Nors pats minkštimas nėra toks masyvus ir sultingas, kaip tikrų vyšnių, bet jis sudaro apie 43% uogos masės (šviežiame pavidale, arba apie 28% džiovinto vaisiaus). Kavos auginimo regionuose gan dažnai galima sutikti įvairių gėrimų / arbatų šių uogų pagrindu – tokių kaip Cascara. Tačiau didžioji dalis kavos vaisiaus yra iššvaistoma kavos gamybos procese, įskaitant ir kavos tirščius, kurie gali būti panaudojami net biokuro gamybai.

Išties, yra daug būdų, kaip perdirbti kavą, tačiau šios priemonės dar turi pasitvirtinti ir iš komercinės pusės. Todėl labai smagu, kad augant atsakingo vartojimo kultūrai, pupuliarėja kavos uogų arbata ir tokie natūralios energijos užkandžiai:)

Du kąsniai kavos

TAIP – tai yra valgoma kava, kurios gamybai panaudota visa kavos uoga – skrudinta pupelė ir visas minkštimas. Pirmą kartą Coffee Pixels kąsniukų paragavome vasarį, Coffeeweek renginio metu Panoramoje.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog tai – šokoladas, bet išties tai įspūdingo skonio kava – grynos kavos pupelės, surištos į vientisą masę panaudojant visą kavos uogą (minkštimą). Jokių švaistymų (vienintelė dalis, kuri nėra panaudojama – pergamentinis lukštas, skiriantis kavos pupelę ir minkštimą).

Žodžiu, draugiškas aplinkai, skanus ir natūralus energijos šaltinis, kurį galima pasiimti su savim į kelionę ir suvalgyti vietoj kavos, gaunant kofeino dozę:)

Šiuos valgomus, ragaujamus kavos užkandukus atsakingai gamina Coffee Pixels, esantys Latvijoje.

Lietuvoje taip pat galima jų paragauti, šiai dienai vienoje vietoje: Crooked nose & Coffee stories kavos bare, Šaltinių g. 20, Vilniuje.

Daugiau informacijos: http://coffeepixels.com/
Socialinėj erdvėj: @coffeepixels

O štai taip atrodė degustacija:)

Grįžti į tinklaraštį