Tai tikras gurmanų gomurių užkariautojas – tobulas kartumo, saldumo, rūgštumo ir sūrumo derinys. Visada nustebinantis svečius savo gaivumu ir subalansuotu skonių pojūčiu. Galite drąsiai neštis šį desertą pas anytą į svečius arba rinktis jį, kai nesinori nieko pernelyg saldaus, šokoladinio ar įmantraus.
P.S. Kalbant apie anytas, šis greipfrutų skanėstas buvo vienas pirmųjų desertų, kuriuo vaišinau savo vyrą. Ir štai, mes jau skaičiuojame šešerius laimingus metus kartu:)
Jeigu ir Jūs norite užkariauti gurmanų širdis, Jums reikės:
- 1 Didelio indelio plakamosios grietinėlės (400 ml)
- 2 valg. šaukštų ištirpintos želatinos
- 1 citrinos
- 3 raudonųjų greipfrutų
- 4 valg. šaukštų cukraus pudros
- 1,5 valg. šaukšto skysto medaus
- 2 didelių saujų pistacijų
Kaip gaminti?
- Nulupkite greipfrutus ir atskirkite karčiąsias jų žieveles nuo minkštimo (iš praktikos žinau, jog tai geriausia bausmė nusikaltusiam vyrui arba Jus primiršusiai draugei:)).
- Nutarkuokite nuo citrinos žievelę ir išspauskite iš vaisiaus sultis.
- Išplakite grietinėlę kartu su cukraus pudra ir skystu medumi (jeigu reikia, prieš tai ištirpinkite ir atvėsinkite medų).
- Į išplaktą grietinėlę sudėkite greipfrutų minkštimus ir sumaišykite viską kartu su citrinos žievele bei jos sultimis.
- Ištirpinkite želatiną pagal pakelyje nurodytas instrukcijas ir jai atvėsus, įmaišykite į greifrutų ir grietinėlės kremą.
- Įdėkite desertą į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Kol desertas šala, išlukštenkite ir susmulkinkite pistacijas. Jas naudokite greipfrutų deserto puošimui.
Keli pastebėjimai:
- Cukraus pudros kiekį galite koreguoti pagal Jūsų mėgstamą saldumo lygį (man šis desertas skanesnis šiek tiek rūgštesnis).
- Galite greipfrutų desertą patiekti nebūtinai viename dubenyje, bet prieš dedant į šaldytuvą, išpilstyti į atskirus indelius, pavyzdžiui, ledaines.
- Puošimui galite naudoti ne tik pistacijas, bet ir apelsinų skilteles.
- Be pistacijų šis desertas tikrai ne toks skanus, todėl nepagailėkite Jų:)
Skanaus!
Recepto santrauka

Recepto pavadinimas
Greipfrutų desertas
Paskelbtas
Paruošimo laikas
Bendra trukmė
Vidutinis įvertinimas




