Šokoladinis Brown’is (VIDEO)

Šokoladinis Brown’is (VIDEO)

Šis brown’is neabejotinai turėtų būti nominuotas skaniausių šokoladinių pyragų kategorijoje. Drėgnas, purus, su daugybe šokolado, visus namus pripildantis nuostabiu šokolado aromatu. Riešutai šiame recepte suteikia labai tinkamą papildomą skonį, todėl galite drąsiai eksperimentuoti su graikiniais, lazdyno ar pinijų riešutais. Pagaminsite jį labai greitai ir lengvai – todėl tai yra vienas mano mėgstamiausių pyragų, visuomet sulaukiantis geriausių svečių įvertinimų ir raginimų pagaminti brown’į dažniau;)

Jums reikės:

  • 80 gr. kakavos
  • 100 gr. šokolado (aš naudoju kepinių šokoladą)
  • 225 gr. sviesto
  • 110 gr. miltų
  • 2/3 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 kiaušiniai
  • 300 gr. rudojo cukraus (jei nemėgstate saldžiai, galite dėti mažiau)
  • Pasirinktinai galite dėti savo mėgstamų riešutų

Paruošimas:

  1. Pirmiausiai, virš garų esančiame dubenyje ištirpinkite sviestą, šokoladą ir supilkite kakavą. Nukelkite nuo garų ir palikite atvėsti (bet neturi visiškai atšalti).
  2. Išplakite kiaušinius, po truputį pildami cukrų. Plakite tol, kol gausis kreminės konsistencijos masė (maždaug apie 5-7 min.).
  3. Į kreminę masę įmaišykite atvėsusį sviesto, šokolado ir kakavos lydinį.
  4. Kepimo miltelius įmaišykite į miltus ir lėtai supilkite (geriausiai būtų persijoti) juos į šokoladinę kreminę masę.
  5. Į pyragą pasirinktinai galite įmaišyti riešutų (aš naudojau pinijų riešutus). Tobuliausias derinys yra brown’is su viršuje puoštais graikiniais riešutais (asmeninė pastaba:).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite 30-35 min.

P.S. Visa brown’io paslaptis yra kokybiškas šokoladas ir svarbiausiai – tinkamas kepimo laikas. Jeigu Jūsų forma gilesnė, pyragas keps ilgiau, nei platesnėj ne tokioj aukštoj formoj. Man labiausiai patinka toks brown’is, kai atsipjovus jis būna labai drėgnas, o šokoladas tarsi pasiruošęs išbėgti, todėl kepu apie 28 min. Jei norite standesnio brown’io, tuomet kepkite keliomis minutėmis ilgiau. Šiame video, brown’is kepė 33 min.

Geriausios receptų variacijos gaunamos eksperimentuojant, todėl tikiu, jog Jūs atrasite savąją ir mėgausitės bei stebinsite svečius šiuo šokoladiniu brown’iu ne kartą.

Skanaus!

Šokoladinis Brownis from Nanogama on Vimeo.

Grįžti į tinklaraštį